Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Vikarie Modersmålslärare arabiska

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Modersmålsenheten i Kävlinge erbjuder ett spännande och utvecklande arbete. Här har du möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet samtidigt som du utvecklas i din roll som modersmålslärare. Vi arbetar med ett kollegialt lärande där vi vill ha en hög kvalitet i vår undervisning. Genom våra pedagogiska forum vill vi hålla oss ajour med den senaste forskningen gällande bl.a. språkutvecklande arbetssätt. Vi arbetar efter tydliga mål samt bygger upp ett systematiskt kvalitetsarbete där vi kan följa upp våra elevers utveckling och effekten av vår undervisning för att varje elev ska nå så långt som möjligt. Vi är övertygade om att alla elever kan nå goda resultat med rätt förutsättningar och modersmålet är ett stort stöd i elevens språkutveckling och lärande inom alla skolämnen.

I Kävlinge kommun finns elva grundskolor som vi arbetar tillsammans med. Vi på modersmålsenheten arbetar både med modersmålsundervisning och studiehandledning efter behov.

Modersmålsenheten hittar du centralt i Kävlinge där vi har våra lokaler i Kävlinge gamla stationshus.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Modersmålsenheten söker en vikarie i arabiska.

Som modersmålslärare ska du kunna planera, undervisa och bedöma elever utifrån läroplanen i ämnet modersmål. I tjänsten kan det ingå studiehandledning på modersmålet med nyanlända elever.

Du ska arbeta på ett språkutvecklande sätt enligt den senaste forskningen och bedriva en modern och kreativ undervisning för att nå varje elev. Undervisningen ska anpassas utifrån alla elever på deras nivå och alltid med elevens bästa i fokus.

I ditt arbete har du ett gott ledarskap och använder alternativa lärverktyg.

Du skapar en bra relation med elever och vårdnadshavare via dialog och ömsesidig respekt.

Du tar ansvar för din arbetstid, förtroendearbetstid och kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad modersmålslärare, minst 30 hp i modersmålet med mycket goda kunskaper i modersmålet och om kultur och traditioner i områden/länder där språket talas.

Du har goda kunskaper i svenska språket (minst Svenska 3 eller SvB). Du kan obehindrat kommunicera i tal och skrift på svenska och modersmålet och är väl insatt läroplanen för grundskolan.

Det är meriterande om du har arbetat som modersmålslärare eller studiehandledare.
Tjänsten kräver att du har goda IT-kunskaper och att du kan integrera digital teknik i undervisningen.

Du trivs med att arbeta i arbetslag, du är flexibel och vill prova nya sätt. Att utvecklas tillsammans med kolleger, enskilda elever och elevgrupper ger dig energi.

Som person drivs du av att identifiera elevens behov och möta dem på deras nivå. Du har förmåga att skapa bra relationer och lätt för att samarbeta med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du blir erbjuden tjänst inom skola ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: 2019-12-20
Tillträde: Tillträde: snarast

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-15
Referensnummer: 251/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Jill Nord
Bitr. chef Modersmålsenheten
046-739591

jill.nord@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER