Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

LSS-handläggare i Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Som biståndshandläggare är dina främsta arbetsuppgifter att utreda och fatta beslut utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsatta, LSS. Du tar emot nyansökningar samt arbetar med att följa upp redan beviljade insatser. Du gör IBD-bedömningar samt vissa andra förekommande arbetsuppgifter som är kopplat till utredningarna. I rollen ingår även att samarbeta med den enskilde, anhöriga, kollegor samt andra förekommande aktörer.

Då vi är i ett utvecklingsstadium har du, tillsammans med dina kollegor, möjlighet att utveckla handläggningsarbetet och arbetssätten. Till stöd har vi även en utvecklingssamordnare som driver detta arbete.

Vårt uppdrag är att tillgodose den enskildes behov av insatser med syfte att bidra till ökad självständighet utifrån individens förutsättningar. Du fäster stor vikt vid att den enskildes delaktighet beaktas vid utformningen av insatsen.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav likaså erfarenhet av myndighetsutövning inom aktuellt lagrum. Då en betydande del av arbetet består av dokumentation krävs att du har god datorvana samt god förmåga att uttrycka dig väl i svenska språket, så väl i tal som i skrift.

Arbetet förutsätter att du är strukturerad och har en förmåga att fullfölja dina arbetsuppgifter. Du kan arbeta självständigt såväl som i samarbete med andra. Du är lugn, stabil och har en förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare. Du är serviceinriktad och lösningsfokuserad i ditt arbete. Du har även förmåga att sortera och prioritera dina arbetsuppgifter både kortsiktigt och långsiktigt.

Meriterande är om du har arbetat i LifeCare Handläggare samt om du har kunskaper om Socialstyrelsens utredningsmodell IBIC.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-31
Referensnummer: 65/19

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Robin Andersson
Enhetschef
0709-739347

robin.andersson@kavlinge.se

Sara Pennsäter
Utvecklingssamordnare

0709739460
sara.pennsater@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER