Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kontaktpersoner,ledsagare, avlösare i Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Genom att bli kontaktperson,ledsagare eller avlösare kan du göra en viktig insats för en person med funktionsnedsättning.
Vi söker dig som är lyhörd, har förmåga att ta initiativ och har möjlighet att engagera dig ett par timmar i veckan/månaden i uppdraget.

Kontaktperson
Insatsen syftar till att erbjuda personen ett socialt komplement om han/hon saknar eller har få kontakter med anhöriga och/eller vänner och på så vis bryta den isolering som kan vara en följd av funktionsnedsättningen. Kontakten omfattar social samvaro, där kontaktpersonen är en medmänniska som stöttar personen att komma i kontakt med andra människor och att komma ut i samhället.

Ledsagarservice
Insatsen syftar till att möjliggöra för den enskilde att delta i samhällslivet och bryta den isolering som ofta blir följden av ett funktionshinder.
Ledsagarservice kan bland annat innefatta att hjälpa den enskilde att ta sig till och från vänner eller att delta i kultur och föreningsliv.

Avlösarservice
Avlösarservice i hemmet ska göra det möjligt för anhöriga/föräldrar att få avlastning och kunna genomföra egna aktiviteter i eller utanför hemmet. Insatsen kan även vara en förutsättning för att föräldrar ska kunna ägna sig åt det funktionshindrade barnets syskon. Avlösarservice innebär att den person som får uppdraget som avlösare tillfälligt övertar omvårdnaden från anhöriga eller vårdnadshavare. Insatsen ges i hemmet eller dess närmiljö.

För ovanstående uppdrag utgår ett timbaserat arvode, vid kontaktpersonsuppdrag och ledsagaruppdrag utgår även ersättning för vissa omkostnader.

Kvalifikationer

För uppdraget som kontaktperson,ledsagare,avlösare krävs ingen särskild kompetens. Erfarenhet eller utbildning om olika funktionsnedsättningar kan i vissa fall vara önskvärt. I ett uppdrag är det önskvärt med erfarenhet av teckenkommunikation.
Du som söker bör ha ett stort intresse av att arbeta med människor, vara lyhörd,ansvarsfull, förmåga att ta egna initiativ samt besitta empatisk förmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Tillträde - Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-08
Referensnummer: 177/20

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson


Per Nilsson
Uppdragssamordnare
046-739251

per.nilsson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant Kommunals sektion Kävlinge

046- 73 94 58

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga