Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Rektor till Kävlinge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Vi är inne i ett spännande arbete i kommunen benämnt Good to Great kopplat till vår vision Skånes bästa boende kommun. Arbetet innebär en tydlig målsättning kring ständiga förbättringar och viljan att kontinuerligt utvecklas.

Nyvångskolan är en välfungerande F-6 skola belägen i centrala Löddeköpinge med fin närhet till naturen. Skolan är nybyggd och utrustad med kreativa och stimulerande lärmiljöer, till gagn för elevernas kreativitet och möjligheter att utvecklas. Är du intresserad av att arbeta med IKT är dina förutsättningar optimala hos oss. Behörigheten på skolan är hög. Återkommande undersökningar visar på goda resultat och vi har höga förväntningar på både oss själva och eleverna. Vi tror på samverkan och kollegialt lärande. På skolan finns en stor delarkultur och stark vi-känsla. Genom elevernas delaktighet och inflytande i kunskapsutvecklingen samt kontinuerligt arbete med bland annat EQ (emotionell intelligens) och KL (kooperativt lärande) vill vi att våra elever går vidare med hög måluppfyllsele och en god värdegrund.

Ljungenskolan och Lackalänga skola är två välfungerande F-6 skolor som ligger i Furulund relativt centralt i Kävlinge kommun. Ljungenskolan har vackra omgivningar med närhet till skog och å och rika möjligheter till stimulerande uteverksamhet. Vi har nya kreativa lärmiljöer eftersom skolan renoverades för några år sedan. Tillsammans med Lackalänga skola bildar vi Furulunds rektorsområde. Lackalänga skola är en mindre skola med underbara omgivningar och med naturen runt knuten. Skolorna har ett nära samarbete med varandra och vi arbetar aktivt med det kollegiala lärandet. Tillsammans bidrar vi till att våra elever utvecklar sina förmågor i en trygg och stimulerande lärmiljö. Vi har hög behörighet i lärarkåren och ett gemensamt driv att fortsätta utveckla våra skolor. Utvärderingar visar att våra elever trivs i mycket hög utsträckning och skolan visar varje år mycket goda resultat med hög måluppfyllelse.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi två rektorer som vill ingå i vårt framgångsrika rektorsteam! En av tjänsterna är rektor för Nyvångskolan i Löddeköpinge och den andra tjänsten är rektor för Ljungen- och Lackalänga skola i Furulund.

Som rektor i Kävlinge kommun leder du det pedagogiska arbetet utifrån en skola på vetenskaplig grund. I ditt nya uppdrag ingår ansvar för elevernas resultatutveckling och måluppfyllelse, medarbetarnas arbetsmiljö och trivsel samt skolans kvalitetsutveckling med styrdokumenten som grund.

I nära samverkan med andra rektorer i vår kommun skapar vi mod att utmana befintliga synsätt, där fokus ligger på att säkerställa och utveckla undervisningens kvalitet.

Vi erbjuder dig kontinuerlig kompetensutveckling, administrativt stöd, stöd i rektorskapet samt ett mentorskap kopplat till en rektorskollega. Växling av semesterdagstillägg och förmånscykel är andra förmåner vi erbjuder.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk utbildning i grunden och har arbetat minst två år som rektor alternativt biträdande rektor. Du har genomgått eller genomgår just nu den statliga rektorsutbildningen.

Som person är du mål- och resultatinriktad samt har ett positivt förhållningssätt. Ditt situationsanpassade ledarskap karaktäriseras av tydlighet, mod och samarbetsvilja. Du är skicklig på att få en grupp med dig, men vågar även utmana för att skapa en tydlig målbild och strategi. Du har en god förmåga att lyfta blicken för att se vilka delar av verksamheten som
måste utvecklas för att nå målen i sin helhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din förmåga att leda och inspirera dina blivande medarbetare är alltså avgörande för att kunna vidareutveckla Nyvångskolan och Ljungen- och Lackalänga skola.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-01
Referensnummer: 163/20

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson


Barbro Börjesson
Sektorchef
046 - 73 95 70

barbro.borjesson@kavlinge.se

Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut. Är du intresserad av att söka tjänsten, skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga