Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Speciallärare / Specialpedagog till Solbo, Rinnebäcksskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bryr oss!

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Rinnebäcksskolan är en F-6 skola med fritidshem, särskolegrupp och autismgrupp. Vår vision är att skapa en bättre skola där eleverna utvecklar sina förmågor för att påverka samtiden och skapa framtiden. Vår strävan är att utveckla världens bästa skola, Rinnebäcksskolan 3.0, genom att sätta eleven i centrum, kreativa lärmiljöer, hälsofrämjande arbete samt ett aktivt värdegrundsarbete där eleverna tränas i non violent communication. Modern teknik är en självklarhet för att utveckla lärandet för både elever och personal. Skolutveckling ligger i fokus för oss, vi utnämndes 2016 till Sveriges bästa skola av Qualis kvalitetssäkring. Vi är övningsskola mot Malmö högskola och har utbildade handledare som tar emot lärarstudenter samt pilotskola i lärandematrisarbete. Vill du arbeta med både hjärta och hjärna? Varmt välkommen till oss!

Att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling är grundläggande för oss. Det gör vi genom att kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. Vårt arbete utgår från ett kollegialt lärande och en delakultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus. Varje elev har en egen dator/lärplatta och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som Smartboards och Apple-TV. Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som arbetar för att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Som en naturlig följd av 1:1-satsningen har våra pedagoger tillgång till personliga datorer och lärplattor.

För att våra medarbetare ska må bra, bjuder vi på frukost varje dag och ger bidrag till friskvård. Av samma anledning är kommunen en rökfri arbetsplats.

Det finns totalt elva kommunala grundskolor i Kävlinge kommun.

Arbetsbeskrivning

Vi söker speciallärare / specialpedagog till vår särskilda undervisningsgrupp Solbo. Solbo är en kommunövergripande verksamhet för elever med diagnos inom AST, autismspektrat. Det går ca 10 elever på Solbo. Eleverna som placeras på Solbo klassplaceras på Rinnebäcksskolan för att möjliggöra ett inkluderande arbetssätt utifrån varje barns behov.

Goda relationer till elever och kollegor är viktiga framgångsfaktorer för oss. Alla elever ska känna sig trygga och få göra sin röst hörd, även de som har det svårast, där du hjälper dem att lyckas. Som lärare ansvarar du tillsammans med dina kollegor på Solbo samt på Rinnebäcksskolan för att göra det möjligt för varje elev att utvecklas utifrån sina förutsättningar och nå goda resultat.

Du är väl förankrad i specialpedagogiskt arbete, rådande styrdokument och arbetar medvetet med elevers utveckling och lärande, inflytande och delaktighet. Ditt arbete vilar på en vetenskaplig grund där du ansvarar för att skolan arbetar mot uppställda mål och för den pedagogiska utvecklingen framåt.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är speciallärare eller specialpedagog och har lärarlegitimation.
I ditt arbete har du tydligt elevfokus, ser elevens behov och säkerställer att eleven får den bästa skolan utifrån sina förutsättningar. Du är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.

Du är tydlig, målinriktad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till elever, föräldrar och kollegor. I ditt arbete är du positiv och engagerad, har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: januari 2019

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-22
Referensnummer: 336/18

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Eva Persson
bitr. rektor
0709-739361

eva.persson@rinnebacksskolan.se

Peter Westergård
Rektor
046-739365


Facklig företrädare


Facklig representant nås via kundtjänst

046-739000

Övrigt

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Uppdaterad 2018-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER