Tyck till om Kävlinge kommun
Svenska startsidan
English startpage
Auf Deutsch

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Upplev Kävlinge kommun

Å, hav och öppna landskap erbjuder rekreation med många vackra promenadstråk och möjlighet till bad och havssport.

Kävlingeån

Kävlingeån/Löddeå slingrar sig fem långa mil från Vombsjön till Öresund. Glid fram på kanot eller flotte, njut av stillheten eller fånga gammelgäddan i ett av Sveriges bästa gäddvatten.

I Järavallens naturreservat finns motionsslingor, ridstigar, badsjö och utsiktsplattform för fågelskådaren. För en heldagsvandring följ Skåneledens orange markering i 21 km från Järavallen till Löddeköpinge. Ett annat sätt att uppleva kommunen på är med cykel. Det finns ett bra nät av cykelvägar och trevliga cykelrundor att välja.

För golfaren ligger Kävlinge kommun bra till. Inom kommunen finns det tre golfanläggningar varav en av dem är den internationellt kända Barsebäck Golf & Country Club.

Njut av den kustnära kommunen vid de två gamla fiskelägena, Barsebäckshamn och Vikhög, som idag är populära gästhamnar. Ta en tur ut på Öresund med fiskebåt eller stanna i hamn med picknickkorgen. 20 minuters promenad från Barsebäckshamn ligger Barsebäcks Saltsjöbad, en av Kävlinges populäraste badplatser.

Utöver ett rikt kultur- och friluftsliv erbjuder Kävlinge kommun ett stort utbud av shopping. Närheten till vatten och kommunikationsleder gjorde Kävlinge till en välkänd handelsplats redan på vikingatiden. En stolt tradition som förs vidare av Handelsplats Center Syd, Lödde Centrumgalleria och Kävlinges småstadskärna.

Välkommen!


Uppdaterad 2014-06-02

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00