Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Museer, lokalhistoria

Fredwicksfeldtska möllan vid Löddeköpinge kyrka. Foto Ola Sjösten

Fredwicksfeldtska möllan vid Löddeköpinge kyrka.

Museer

Fredwicksfeldtska möllan
I Löddeköpinge finns en av Skånes ståtligaste väderkvarnar. Möllans namn kommer troligen av ägarinnan till Barsebäcks gods, Fredrique Bonde som tillsammans med sin man Gustaf Hamilton uppförde kvarnen 1849.

Hembygdsmuseet Klockaregården

Hembygdsmuseet Klockaregården ligger vid Gamla kyrkan i Kävlinge.

Hembygdsmuséet Klockaregården Intill den gamla kyrkan i Kävlinge, i den lilla kyrkparken, ligger ett korsvirkeshus med halmtak. Det har ursprungligen varit bostad åt klockaren och låg då på Storgatan i byn. Det flyttades till sin nuvarande plats på 1950-talet och fungerar nu som hembygdsmuseum, drivet av Harjagers Härads Fornminnes- och Hembygdsförening.

Skolmuséet i Löddeköpinge Skolmiljö från 30- till 60-talet. Visning efter överenskommelse. Landskronavägen 16, Löddeköpinge.

För mer information om muséerna, visningar med mera, kontakta Harjagers Härads fornminnes- och hembygdsförening, Nils-Erik Winther, telefonnummer 046-73 11 15 eller 073-946 71 81, www.hembygd.se/harjagers-harads/länk till annan webbplats

Hembygdsföreningen har också visningar riktade för förskolebarn och skolungdomar. De medverkar också i ett flertal kulturprogram i kommunen årligen.


Uppdaterad 2017-02-09

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00