Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Barn- och ungdomskultur

Flicka som läser på biblioteket.

Kultur som riktar sig till barn, unga och familjer arrangeras av bland andra biblioteken, Kävlinge kulturskola, Kävlinge Riksteaterförening, Folkets Park och fritidsgårdar.

Barnlördagar på biblioteken

Teater, pyssel och kalas med mera! Barnlördag innebär fullt upp på biblioteket kl. 11.00-14.00. Förutom de speciella aktiviteterna varje barnlördag så kan man även pyssla i vuxens sällskap. Även Bokmalarna träffas på Barnlördagarna, bokklubben för 6-9 åringar. För aktuella datum för Barnlördagar, se bibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sagostunder på biblioteken 

Information om aktuella program finns i evenemangskalendern

Lovprogram

För sportlovet och sommarlovet sammanställer kommunen ett program tillsammans med föreningslivet. Inbjudan till att medverka i programmet publiceras på webbplatsen.

Kultur i förskolan och skolan

Varje år spelas en scenkonstföreställning för alla som fyller 4 år samt för elever i förskoleklassen, åk 6 och 8.

Förskolan arrangerar kulturveckor varje år. Här hittar du mer information om kulturveckorna.

Biblioteken erbjuder förskolorna sagostunder, förskolebio, boklådor, böcker till temaarbete och besök på biblioteken. Information om bibliotekens barnverksamhet hittar du härlänk till annan webbplats.

Skapande skola

Kävlinge kommun har varit med från starten 2008. För läsåret 2017-2018 har kommunen beviljats 820 000 kr. Förskoleklassen och åk 1-9 får del av pengarna i form av olika kulturprojekt, till exempel cirkus, musik, konst och film. Mer information om Skapande skola.öppnas i nytt fönster

Feriearbete

Kävlinge kulturskola har en sommarorkester som varje sommar erbjuder 5-6 ungdomar ett sommarjobb som kulturarbetare. Sommarorkestern turnerar i kommunen och ger konserter på olika platser. Det erbjuds även feriearbete på fler platser inom kultur, såsom hos VikingaTider och på Staffan Björklunds teater.


Uppdaterad 2017-10-26

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00