Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

MIK medie- och informationskunnighet.

Kolla källan

Kolla källanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Skolverkets webbplats med stöd och inspiration för det dagliga skolarbetet.

Statens medierådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger tips till dig som arbetar med barn och unga.

Medikompass, källkritik

mediekompasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sida får du många konkreta lektionstips anpassade efter åldersgrupp.

NElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finnsett temapaket om källkritik. Från åk. 4 och uppåt. (Sidan nås när du är inloggad.)

URlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en rad program inom området information och media. Ställ in önskat område och åldersgrupp.

Surfa lugnt

Surfa Lugntlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sida som kan ge dig tips i ditt arbete att göra barn och unga medie- och informationskompetenta.

Sara Bruun

Sara Bruunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, språklärare på Furutorpskolan bloggar som ämnesspanare för LR.

Net Nannylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Elza Dunkels som hon egentligen heter skriver med ojämna mellanrum om unga på nätet.

Nätsmarta

Nätsmartalänk till annan webbplats är Murgårdsskolans handlingsplan i MIK med många konkreta lektionssförslag.

iislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sida finns konkreta tips hur du kollar om en källa, en bild etc. är tillförlitlig och äkta

Ljud och bild

Här kommer du till vår sida med förteckning över ljud och bild tillåtet att använda.

Källförteckning

Så här skriver du en källförteckning.PDF

Uppdaterad 2017-10-20