Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Skolbiblioteken

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

13 mar är det Kälkritikens dag. Gå in på Viralgranskarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Lilla viralgranskarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och testa hur det är att avslöja falska nyheter och bluffar.

 

Under veckorna 10 och 11 är det Läsmaraton på Rinnebäcksskolan.

Alla klasser på skolan har ett individuellt mål, baserat på att alla elever läser 15 minuter/dag. Om målet nås så bjuds klassen på glass.

Biblioteksbubbeb

Läs också vår blogg BIBLIOTEKSBUBBEL I Biblioteksbubbel
vill vi dela med oss av vad som händer på skolbiblioteken i
Kävlinge kommun. Det handlar om böcker, bilder, läsande
och annat vi snappar upp och funderar över.

Månadens boktips - Tidsresor

Tidstvillingarna
Text Arne Norlin och Sally Astridge

Astrid vaknar mitt i natten av att en okänd pojke ligger i hennes säng. Snart vet hon att det är Tamati född exakt samma tid som hon, men på andra sidan jordklotet. Genom tankekraft kan de färdas till varandra och stanna allt längre stunder.

 

 

Rubinröd
Text Kerstin Gier
Översättning Christine Bredenkamp

Att vara förälskad kan vara både härligt och besvärligt. Speciellt om den en är förälskad i lever i en annan tid. Dessutom är det både svårt och farligt att träffas. Första delen i en trilogi.

Månadens länktips

Är det möjligt att resa framåt och bakåt i tiden. Läs i Illustrerad Vetenskap http://illvet.se/fysik/blir-det-mojligt-att-resa-i-tidenlänk till annan webbplats

Månadens filmtips

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Att farfars berättelser bara är skrönor anade Jacob när han blev äldre. Fast efter farfars brutala död inser Jacob att det finns en sanning ändå och den måste han ta reda på. Det är spännande och det är farligt. Läs böckerna och se filmen! https://youtu.be/bRE7D_tIUNslänk till annan webbplats

Månadens faktabok

Hitta historien
Text och bild Mats Vänehem

Vi får färdas genom historien från istid till nutid på en och samma plats och upptäcka hur allt förändras. Mats Vänehem är inte bara författare och illustratör utan även arkeolog.

Uppdaterad 2017-03-13

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00