Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbiblioteken

Vi har fått utmärkelsen Årets Skolbibliotek 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter


Månadens boktips - April, april!

Ärligt talat, Juni!
Text Lin Hallberg

Juni har lite problem med sanningen. Hon går på ridskola med sin kompis Alba, trots att hon är livrädd för hästar och nu har hon lurat i Tristan, som hon är superkär i, att hon är på Bahamas hela jullovet bara för att slippa följa med honom till hans mosters hästgård. Och slippa berätta för honom att hon inte vågar… Så fort hon öppnar munnen trillar lögnerna ut och till slut är hon riktigt instängd. Bokstavligen, eftersom hon inte kan gå ut på hela lovet och riskera att Tristan får veta att hon ljugit.

Lögnernas träd
Text Frances Hardinge
Översättning Ylva Kempe

Faith lever i det Victorianska England. När hennes far dör under mystiska förhållanden vill ingen lyssna på hennes misstankar. Bland faderns efterlämnade saker hittar Faith ett märkligt träd. Trädet växer och bär frukt endast när någon berättar en lögn för det. Men då avslöjar det å andra sidan en sanning tillbaka.

Månadens länktips

Metros Viralgranskarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hjälper dig att sortera bland nyheterna som verkar för bra för att vara sanna eller kanske för hemska för att vara det. https://www.metro.se/viralgranskaren

Månadens faktabok

Sant eller falskt
Text Andreas Palmaer
Bild Peter Bergting

Författaren har skrivit 20 berättelser varav vissa är sanna, andra rena lögner och så några som ligger lite på gränsen däremellan. Läs och fundera på vad du tror. I slutet får du tips på hur du själv kan skriva egna sant- eller falskthistorier.

Uppdaterad 2018-04-01

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00