Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Låna elcykel

Visste du att ungefär hälften av alla skåningar har kortare än 30 minuter med cykel till sin arbetsplats? Nu erbjuder vi dig som bor i kommunen att under en vecka prova en elcykel.

Syftet är att du ska få känna på hur det känns att ta sig fram på elcykel för att se om det är ett alternativ för dig som färdmedel till arbetet, affären och fritidsintressen. Genom att välja cykel framför bil bidrar du till bättre miljö och renare luft. Med en elcykel kommer du fram snabbare och det är lättare att cykla långt, i backar och i motvind.

Boka elcykel

Cyklarna lånas ut veckovis tisdag-måndag med upphämtning och återlämning under kontorstid på kommunhuset, Kullagatan 2, i Kävlinge. Barnsitsen är frivillig och kan lätt tas av.  

Upphämtning: från tisdag klockan 15.00.
Återlämning: senast måndagen veckan därpå klockan 15.00.

Vecka
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Cykel VIT (barnsits)
X


 


Cykel BLÅ X
X
X
X
X
x
X
X
 

Vecka


11

12
13
14
Cykel VIT (barnsits)


Cykel BLÅX = bokad.

Villkor för lån av elcykel *

Elcyklarna

Elcyklarna är treväxlade Cresent damcyklar med ställbar sadel och cykelkorg. Det finns en on/off-knapp för eldriften med tre lägen som ger dig assistans upp till 15, 20 respektive 25 km/h, därefter slås den av. Eldriften stängs automatiskt när du slutar trampa eller om du bromsar, när du börjar trampa igen startar eldriften på nytt. Den genomsnittliga räckvidden är 40-60 km.  

Batteriet

Batteriet ska laddas i inomhusklimat över cirka 17 grader. Laddningskabel medföljer  och batteriet tas av med hjälp av nyckel.

Försäkring

Din egen hemförsäkring träder in om elcykeln stjäls under tiden du lånar den. Ta gärna reda på vilka villkor som gäller genom just din hemförsäkring i förväg. Läs igenom våra fullständiga villkorPDF innan du bestämmer dig.

Utvärdering

Som tack för lånet vill vi att du fyller i en kortare utvärdering vid återlämnandet samt att vi får använda ditt namn och bild för eventuell publicering. Vi vill också att du agerar ambassadör ute på vägarna och felanmäler eventuella brister på våra cykelvägar och gatlampor. Det görs enklast via vår felanmälan på webbplatsen.länk till annan webbplats


Uppdaterad 2018-02-23

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00