Tyck till om Kävlinge kommun

Kollektivtrafik

Kävlinge ligger bra till! Tack vare det centrala läget i sydvästra Skåne har Kävlinge kommuns invånare nära till det mesta. Samhällets mål är att de allmänna kommunikationerna ska vara tillgängliga för alla.

Skånetrafiken

För resa inom kommunen eller inom Skåne finns bussar och tåg i Skånetrafikens regi. Åtta regionbusslinjer trafikerar kommunen; 119, 122, 123, 126, 132, 134, 138 och 210. Tågstationer finns i Kävlinge och Dösjebro.

För information om resor och trafikläget, kontakta Skånetrafiken via telefon 0771-77 77 77 eller gå in på Skånetrafikens reseplanerarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Köpställen för att köpa Jojo-kort och biljetter finns i Kävlinge och Löddeköpinge, mer information finns på Skånetrafiken kundservicelänk till annan webbplats.

I Skåne har Skånetrafiken ansvaret för kollektivtrafiken och det yttersta ansvaret för att Kävlinge och övriga Skåne binds samman av ett bra nät med tåg och bussar ligger på Region Skånes politiker som styr över Skånetrafiken. All Skånetrafikens trafik körs av entreprenörer. 

Tidtabellsskifte - 11 december 2016

Den 11 december får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell. Passa på att söka din vanliga resa i Skånetrafikens app eller på www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så att du inte blir överraskad om bussens eller tågets avgång har ändrats. Nedan ser du de trafikförändringar som påverkar resa till och från Kävlinge.

Linje 200 Svalöv – Kävlinge
Linjen läggs ner.

Linje 210 Kävlinge - Teckomatorp
Ny linje som som går morgon och eftermiddag med sex turer i båda riktningarna måndag till fredag. För att resa Kävlinge - Svalöv behöver man byta till linje 230 i Teckomatorp.

Linje 122 Kävlinge - Löddeköpinge – Barsebäckshamn
Fler turer vardagar mitt på dagen. Linjen får även en ny hållplats Löddevägen i Barsebäck.

Linje 123 Kävlinge - Furulund – Lund
Ny körväg i Lund mellan Lund C och Universitetssjukhuset, vilket gör att bussen inte längre stannar vid hållplats Allhelgonakyrkan. Skånetrafiken hänvisar till hållplats Baravägen och Universitetssjukhuset. Bussen kommer inte längre att stanna vid hållplats Sofiavägen.

Marieholmsbanan öppnas för tågtrafik
Detta innebär att tågtrafiken på linjen Teckomatorp – Kävlinge – Lund försvinner och flyttar över till Teckomatorp – Marieholm – Eslöv – Lund. Resande mellan Kävlinge - Teckomatorp - Svalöv hänvisas till regionbusslinjerna 210/230.

Lund bygger för spårväg och bussarna leds om
Vid årsskiftet är det dags att ta första spadtaget för Spårväg Lund C – ESS. Det kommer att bland annat att byggas på St Laurentiigatan och Lundalänken som stängs av för busstrafik. I samband med tidtabellsskiftet den 11 december läggs busstrafiken om i Lund för att matcha spårvägen och busslinje 108, 123, 126, 137, 139, 159, 160, 165 och 166 berörs. Läs mer på www.skanetrafiken.se/lundlänk till annan webbplats

Kävlinge station

Kävlinge station


Uppdaterad 2016-12-27

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00