Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Hemhjälp, hemtjänst

Personlig omvårdnad

Du kan få personlig hjälp med exempelvis stöd vid måltider, att klä dig, att sköta din hygien, eller att få hjälp till aktiviteter. Omvårdande insatser kan ges dygnet runt alla veckans dagar.

Servicetjänster

Du som behöver hjälp med inköp, städning eller tvätt kan ansöka om servicetjänster. Dessa tjänster utförs av kommunen eller olika företag som är auktoriserade av Kävlinge kommun. Ditt val av utförare styr.

Vid ansökan om hjälp med städ, tvätt och/eller inköp kan du få ett traditionellt biståndsbeslut efter utredning. Alternativet för dig som är 75 år eller äldre är ett så kallat rambeslut som du enkelt ansöker om. Rambeslutet omfattar valfri hjälp inom servicetjänster upp till 7 timmar/månad.

Ledsagare

Om du har ett omfattande funktionshinder som hindrar dig från att delta i samhällslivet kan du ansöka om ledsagning. Ledsagning innebär att en person följer dig till och från olika aktiviteter, exempelvis besök hos vänner.

Avlösning

Stöd för närstående som vårdar långvarigt sjuka, funktionshindrade eller äldre personer.

Ansöka och fråga

Du vänder dig till biståndshandläggaren med en muntlig eller skriftlig ansökan, där du talar om vad du vill ha hjälp med. Biståndshandläggaren bestämmer tillsammans med dig en tid för hembesök.

Uppdaterad 2016-01-04

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00