Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Daglig verksamhet

Inom daglig verksamhet LSS (lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) i Kävlinge arbetar vi tillsammans med personer som har funktionsnedsättningen utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada.

Syftet med daglig verksamheten är att ge alla möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Den dagliga verksamheten ska anpassas efter den enskilde personens behov, förmåga, önskemål och intressen och därför finns det många olika typer av daglig verksamhet.

Innehållet varierar från social samvaro till arbetsträning och ett närmande till ordinarie arbetsmarknad.

En del brukare har sin dagliga verksamhet i olika gruppverksamheter på Trähästen, Västra Långgatan i Kävlinge eller i någon av de utflyttade grupperna, till exempel på Stationen i Kävlinge. Det finns även personer som har så kallade individuellt utflyttade platser. Det innebär att personen har sin dagliga verksamhet förlagd till en arbetsplats ute i samhället.

Vi arbetar för mångfald, integration och att ha individuella samt meningsfulla arbetsuppgifter. Genom att daglig verksamhet samarbetar med andra aktörer inom kommunen och erbjuder riktiga samt viktiga arbetsuppgifter, kan det bidra till känslan av att vara värdefull och att ha ett bra liv.

Uppdaterad 2017-02-20

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00