Tyck till om Kävlinge kommun

Måltidsvän

Nu har du som är senior chansen att lära känna någon av kommunens måltidsvänner för en gemensam måltid. Mat smakar ju oftast bättre i sällskap.

Att äta i sällskap och gemenskap är något vi människor oftast uppskattar och därför startar nu hemvården projektet Måltidsvän. En måltidsvän är en av kommunens frivilliga som träffar dig en gång i veckan för en gemensam måltid.

Äldre dam i gott sällskap

Tillsammans äter ni antingen på någon av de kommunala seniorrestaurangerna eller hemma hos dig.

Vill du att din måltidsvän ska äta hemma hos dig kommer den dagen en extraportion från matleveransen. Att få en måltidsvän innebär ingen extra kostnad, utan måltidsvännens portion betalas av kommunen.

Måltidsvän är ett ettårigt projekt som startar i maj. Förhoppningen är att projektet ska ge både måltidsvänner och seniorer nya goda bekantskaper samt många trevliga stunder.

Vill du ha en måltidsvän ringer du telefon: 046-73 96 94.

Begreppet Måltidsvän kommer närmast oss från Danmark och där kallar man det Spiseven. Idén är densamma, frivilligarbetare besöker äldre som vill ha sällskap vid måltiderna, alternativt ses på en restaurang. Konceptet har i vårt grannland haft stor framgång och finns där i många kommuner.

Vill du vara måltidsvän?

Vill du ge lite tid, omtanke, glädje och vardagstrivsel till någon annan? Kontakta Karin Wigrup, frivilligsamordnare på telefon: 046-73 90 00 eller e-post: frivilligverksamhet@kavlinge.se

Uppdaterad 2016-11-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00