Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

E-cigaretter, tobak och folköl

För att få sälja tobak, e-cigaretter, påfyllningsbehållare eller folköl måste du anmäla det till Kävlinge kommun och socialtjänsten. Du måste även betala en tillsynsavgift och ha ett egenkontrollprogram.

Anmälan

Om du vill sälja folköl, tobak, e-cigaretter eller påfyllningsbehållare måste du anmäla det till Kävlinge kommun och socialtjänsten. Det är den person som äger försäljningsstället (vanligtvis en butik eller restaurang) som ska fylla i och skicka in blanketten. När du skickar in blanketten ska du också fylla i och skicka in ett så kallat egenkontrollprogram.

När socialtjänsten tagit emot din anmälan och egenkontrollprogram skickas ett bevis på att du har anmält försäljningen. Du ska också betala en tillsynsavgift i samband med din anmälan.

Om butiken byter ägare eller om du inte längre vill sälja folköl, tobak, e-cigaretter eller påfyllningsbehållare ska det också anmälas till socialtjänsten. Rätten att sälja ovanstående följer inte automatiskt med till en ny ägare. Det är också viktigt att anmäla ägarbytet eller upphörandet av försäljningen så att rätt person får fakturan för tillsynsavgiften.

Behöver din butik nya skyltar/dekaler kontakta Kävlinge kommun.

Anmälan och egenkontrollprogram


Uppdaterad 2018-01-05

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00