Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Bygglov

Det du bygger eller anlägger påverkar både dig själv och andra, och ofta under lång tid. Därför finns det lagar och regler för byggande. Det kan gälla sådant som berör alla som säkerhet, natur-, kultur-, eller skönhetsvärden.

Via bygglovsavdelningens sida, hittar du information om vad som gäller när du tänker bygga något i Kävlinge kommun. Du hittar information om när du behöver söka lov, hur du ansöker.länk till annan webbplats

Du är alltid välkommen att kontakta kommunens kundtjänst. Våra handläggare på kundtjänst kan hjälpa till och svara på frågor kring bygglov eller pågående ärenden.  

De har telefon- och besökstid under samma tider som kommunhuset är öppet!

Mail: kontakt@kavlinge.se, Tel: 046-73 90 00.

Har du ett pågående ärende kan du även komma i kontakt med din handläggare under telefon/besökstid (besökstiderna är mån. och ons. 10:00-11:30, och telefontiderna är tis. och tor. 10:00-12:00).

Nya regler i Plan- och bygglagen (PBL) från januari 2015

Den 1 januari 2015 förändras processen för att ta fram en detaljplan. Intentionerna med förändringarna är att planprocessen ska bli effektivare.

Två olika förfaranden kan användas, standardförfarande och utökat förfarande.

Även vad gäller bygglov införs vissa förändringar, bland annat avseende prövning av avvikelser från detaljplaner. Mer om detta finns att läsa på Boverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationsträffar

Varje år arrangerar plan- och bygglovavdelningen informationsträffar för kommuninvånarna (under våren) och för företagarna (under hösten) i syfte att förbättra och öka vår service och tillgänglighet.

Vi tackar för visat intresse på den senaste informationsträffen i Löddeköpinge den 17:e mars 2016 där vi informerade om bl.a. bygglovsprocessen.
Ladda ner presentationen från kvällens informationsträff.länk till annan webbplatsUppdaterad 2016-11-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00