Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Sveriges Viktigaste Jobb

Sveriges Viktigaste Jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en satsning från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som syftar till att öka intresset för och kunskapen om jobben i välfärdssektorn.

Bakgrunden till initiativet är att välfärden behöver rekrytera cirka 420 000 nya medarbetare fram till 2019. Under 2013 är det främst ungdomar som ska nås av budskapet att det är inom kommuner, landsting och regioner framtidens jobb finns.  Projektet pågår fram till 2015.  

Vilket yrke i välfärdssektorn passar just dig? Gör yrkestestet!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I fem filmer kan vi följa med Daniel Paris, Ellen Bergström, Marcus "Stamsite" Nyman, Simon Lussetti och Jennie Lee Hermansson när de får prova på hur det är att ha Sveriges Viktigaste Jobb. 

Simon Lussetti som badmästare

Det är dags för den skånska multitalangen Simon Lussetti att testa livet som badmästare, ett av Sveriges Viktigaste Jobb! På ett badhus i Gävle möter han Frida Wikegård som handleder unge herr Lussetti genom en vätskefylld dag med skiftande aktiviteter som livräddning, babysim, vattengymnastik och påfyllning av toalettpapper.

Jennie-Lee Hermansson som ambulanssjuksköterska

När rallyföraren Jennie-Lee testar Sveriges Viktigaste Jobb hamnar hon självklart bakom ratten i en ambulans på 4,5 ton - men arbetet som ambulanssjuksköterska är inte bara att köra fort. På ett sjukhus i Uppsala träffar hon Andreas Matsson och pratar både akutsjukvård, kamratskap och spänning.

Marcus "Stamsite" Nyman som planarkitekt

Vad vet egentligen minecraftmogulen Marcus Nyman om stadsplanering? Med över 100.000 prenumeranter på Youtube borde han kanske vara en auktoritet på byggområdet - men när Marcus får prova på ett av Sveriges Viktigaste Jobb så har planarkitekten Olof Karlsson ändå en del invändningar.

Ellen Bergström som biomedicinsk analytiker

Ellen Bergström är i vanliga fall mest skådespelerska och superbloggare - så passar hon för att jobba med provrör och medicinskt detektivarbete? Jimmy Sonsky arbetar som biomedicinsk analytiker på Karolinska Universitetslaboratoriet och är Ellens handledare när hon får testa ett av Sveriges Viktigaste Jobb.

Daniel Paris som rektor på Vasaskolan i Gävle

Daniel Paris, till vardags bloggare, socionomstudent, programledare, konferencier och kokboksförfattare. När Daniel ska prova på ett välfärdsjobb är arbetet som rektor som gäller. Har han vad som krävs för en heldag tillsammans med Vasaskolans biträdande rektor Carolina Thelin?

Uppdaterad 2017-09-11

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00