Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Feriejobb

Vill du prova på att arbeta i Kävlinge kommun?

Kävlinge kommun erbjuder varje år ferieplatser till kommunens ungdomar. Du som är mellan 16-18 år och folkbokförd i Kävlinge kommun kan söka. Du ska alltså ha fyllt 16 år men inte 19 år när arbetet påbörjas.

Ansök senast 2 april. Blir du aktuell för feriejobb skickas ett erbjudande till dig vecka 18.

Läs mer och ansök här eller på Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi erbjuder ferieplatser inom bland annat Gata/Park (parkskötsel), fastighet, kost, hemvård, handikappomsorg, förskola, fritidshem, bibliotek och kulturskola. Längden varierar mellan 3-4 veckor beroende på verksamhet och har en arbetstid på 6-8 timmar per dag beroende på ferieplats.

Vi eftersträvar en jämn åldersfördelning och tar hänsyn till personliga önskemål. Eftersom vi vill ge så många ungdomar som möjligt chansen till feriearbete så kan varje sökande bara få ett erbjudande, det vill säga en ferieperiod per år. Under de senaste åren har drygt 100 ungdomar feriearbetat hos kommunen varje sommar.

Urvalet till de olika tjänsterna påbörjas efter det ansökningstiden har gått, det är alltså inte först till kvarn som gäller utan alla ansökningar behandlas lika.

Registerutdrag

Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av personer som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Detta gäller även för dig som söker jobb inom lokalvård, vaktmästeri och kök då en del av dessa arbeten är i lokaler där barn befinner sig. Kontrollen innebär att vi kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Rikspolisstyrelsen via polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat och du tar med och visar upp det för oss om du blir erbjuden en anställning.

Bra att tänka på innan du ansöker

  • Du kan söka ferieplatser inom flera ”praktikområden” men kommer bara att beviljas en plats.
  • Ange rätt adress, e-post och telefonnummer i din ansökan. Får du en praktikplats måste arbetsplatsen kunna nå dig. Det är också viktigt att kolla din e-post regelbundet och svara i telefonen när det ringer.
  • Är du asylsökande? Då måste du också uppvisa ett LMA-kort där det står att du har AT-UND. Du beställer kortet av Migrationsverket.

Vanliga frågor och svar

Måste jag vara folkbokförd i Kävlinge kommun för att få feriejobb?
Ja.

Hur gammal ska jag vara att få feriejobba hos er?
För att få feriejobb krävs det att du har fyllt 16 år och max är 18 under din ferieperiod.

Får jag jobba mer än en period?
Nej, vi vill ge så många som möjligt feriearbete, därför kan man bara få ett erbjudande, det vill säga en period per år.

Får jag ta ledigt under mitt feriearbete?
Nej, det förutsätts att du jobbar hela den period som du får erbjudande om. Du får vara ledig övriga veckor på sommarlovet.

Vad får jag i lön?
Lönen är enligt avtal men har inte förhandlats klart för 2017 än. I dagsläget är lönerna (2016):
16 år: 67 kr/timme
17 år: 73 kr/timme
18 år: 95 kr/timme

Uppdaterad 2017-05-08

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00