Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Företagsutveckling, entreprenörskap

Med entreprenörskap och företagande arbetar vi för hållbar tillväxt i befintliga företag och att nya företag uppstår. Näringslivsenheten stödjer nya företagare  i samarbete med Nyföretagarcenter Syd. Vi stimulerar unga att omsätta sina idéer i projekt och företag i samverkan med Ung Företagsamhet och sommarlovsentreprenörerna.

Vi vill underlätta företagens direktkontakt med rätt beslutsfattare och koppla näringslivsarbetet till kommunens verksamhetsplaner med med hjälp av företagskoordinatorn. Genom att använda sig av denna tjänst får entreprenören möjlighet att komma i kontakt med ett flertal av kommunens tjänstemän inom de olika förvaltningsområdena. 

Kommunen utvecklar en öppen och positiv dialog som bygger på alla gemensamma intressen. Ledningen med Näringsliv- och turistchefen gör regelbundna företagsbesök runt om i kommunen och det finns tillgänglig mark och lokaler för uthyrning för den som är intresserad av att flytta eller starta upp ett företag i Kävlinge kommun.  

Företagsklimat i Kävlinge kommun

Kävlinge kommun strävar efter att skapa förutsättningar för ett gott företagsklimat, se gärna Svenskt Näringslivs ranking där Kävlinge kommun rankas som bäst företagsklimat i Skåne, sjätte bäst i Sverige. Läs mer om rankningen här


Uppdaterad 2018-01-24