Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Tidigare vinnare

Kävlinge kommuns prisvinnare från vänster: Skåne Lag, Per-Olof Pålsson, Anna Nystedt, Niclas Jadberg och Axel Mårtensen

Kävlinge kommuns prisvinnare från vänster: Skåne Lag, Per-Olof Pålsson, Anna Nystedt, Niclas Jadberg och Axel Mårtensen

Vinnare 2017

Friskvårdspriset: Anna Nystedt

Motivering: Anna Nystedt får Friskvårdspriset för sitt engagemang med motionsloppet Stävie trail som årligen samlar 600 deltagare i alla åldrar. Arrangemanget har välgörenhetsfokus och välkomnar alla vilket stämmer väl med kommunens värdeord; engagemang, öppenhet och utveckling.

Kulturmiljöpriset: Skåne Lag

Motivering: Skåne Lag är en aktiv ideell vikingaförening inom återskapande historia som verkar bland annat på Vikingatider och inom kommunens skolor. Föreningen visar upp ett brett spektra från vikingatiden, allt från hur vikingarna kämpade i strid till deras hantverk, utrustning och matkultur. Skåne Lag bidrar till att öka intresset för vår historia på ett inspirerande sätt, vilket gör dem till en värdig vinnare av Kävlinge kommuns Kulturmiljöpris 2017.

Ledarpriset: Per-Olof Pålsson

Motivering: Per-Olof Pålsson, Lödde kanotklubb, får Ledarpriset för sitt engagemang och ledarskap, som varit avgörande för elitkanotisternas framgångar, och för sitt djupa engagemang i klubbens ungdomsträning.

Priset för att motverka våld, rasism, nazism och främlingsfientlighet: Niclas Jadberg och Axel Mårtensen

Motivering: Axel Mårtensen och Niclas Jadberg får priset för deras omfattande projekt mot främlingsfientlighet med Kamerun som utgångspunkt. Genom organisationen En betydelsefull resa har pristagarna på plats i Kamerun förändrat hundratals liv genom undervisning i mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationell kommunikation.

Miljöpriset delades inte ut då det saknades nominerade till priset.

Uppdaterad 2017-11-08

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00