Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Pressmeddelandet är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuellt.

Stor uppslutning under Skräpplockarveckan

Nästa vecka är det dags för den nationella Skräpplockarveckan. Från Kävlinge kommun deltar runt 6000 personer, motsvarande 20 procent av invånarna i kommunen, genom att tillsammans plocka mellan ett och två ton skräp.

– Det handlar om runt 30 verksamheter, främst inom förskola, skola och friskola. Där fyller skräpplockningen också ett pedagogiskt syfte genom att lära barn att inte slänga skräp i naturen, säger Ann Persson, miljöstrateg.

Kävlinge har sedan 1998 arrangerat miljöveckor med fokus på att städa och lära om miljö och källsortering genom föredrag och studiebesök. Teman har exempelvis varit klimatsmart mat, minskat matsvinn och kemikaliesmart förskola. Sedan 2002 deltar kommunen parallellt i Håll Sverige Rents Skräpplockarvecka, de senaste tre år har även föreningar och privatpersoner bjudits in.

Kävlinge genomför årligen olika aktiviteter kopplade till nedskräpning och har tidigare uppmärksammats för arbetet. 2016 utsågs kommunen för andra året i rad till en av finalisterna i tävlingen Årets Håll Sverige Rent-kommun och hamnade på en andraplats i Sverige.

Skräpplockarveckan arrangeras i samarbete med stiftelsen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. I år får alla elever i förskola och grundskola F-6 som deltar ett diplom av Håll Sverige Rent som kan vecklas ut till ett skräpspel där först till papperskorgen vinner.

För mer information, kontakta:

Ann Persson
Miljöstrateg
Tel: 046-739146
E-post: ann.persson@kavlinge.se


Uppdaterad 2017-04-20

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00