Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Pressmeddelandet är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuellt.

Pressinbjudan: Medborgardialog om kustområdet kring Barsebäcksstrand

Hur kan kustområdet kring Barsebäckstrand utvecklas och göras mer attraktivt? För att ta reda på det bjuder Kävlinge kommun in till medborgardialog för att höra kommuninvånarnas idéer.

Tid: onsdag 30 augusti klockan 17.30
Plats: Nyvångsskolans skolrestaurang, Skolvägen 2, Löddeköpinge

Kustområdet är en viktig del av Kävlinges attraktionskraft för både invånare och besökare. Under kvällen kommer vi arbeta med antal olika scenarion för området som baseras på arbetet som gjorts under våren och sommaren.

– Utvecklingen av kustområdet är ett långsiktigt projekt som sträcker sig över de kommande 20-30 åren. Medborgardialogen är den andra av två som genomförs för att utreda hur attraktiviteten, tillgängligheten och aktiviteterna kring området kan öka, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Medborgardialogen vänder sig till alla som bor och verkar i kommunen. På plats finns tjänstemän och politiker.

Bakgrund

Området kring Barsebäckstrand kommer under senhösten 2017 ingå i en innovationsupphandling. Medborgardialogerna fungerar som underlag till den. I början av sommaren genomfördes en första medborgardialog. Under kvällen diskuterades hur kuststräckan kan utvecklas, bland annat genom sport och rekreation, aktiviteter för yngre, möjligheterna till ett kallbadhus och en konst- och kulturutställning samt kuststräckan som helhet. Under sommaren har det även genomförts en enkät på plats med motsvarande frågor.

Mer om medborgardialogen

För mer information, kontakta:

Mats Rosén
Näringslivs- och turistchef
Tel: 0709 - 73 96 80
E-post: mats.rosen@kavlinge.se

Uppdaterad 2017-08-22

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00