Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Malmö FF startar idrottsakademi tillsammans med Korsbackaskolan

Från och med hösten 2018 får Korsbackaskolan i Kävlinge en ny fotbollsinriktning. Skolan har skrivit avtal med Malmö FF om att starta en idrottsakademi med inriktning på fotboll.

Idrottsakademin kommer till en början att innefatta 25 elever i varje årskull. För att ingå i akademin måste eleven genomgå en uttagning. Uttagningen kommer att skötas av Malmö FF:s tränare och görs inför årskurs sju. Årets uttagning kommer ske under våren. En inbjudan till informationsträff samt mer information om idrottsakademin kommer vecka 6.

Det är Korsbackaskolans rektor Mats I Svensson som tagit initiativ till satsningen. Han har erfarenhet sedan tidigare av att starta liknande idrottsakademier. Målet är att satsningen på Korsbackaskolan kommer att få fler elever från hela regionen att söka till skolan. Dessutom har rörelse och positiva skolresultat visat sig höra ihop. Förhoppningen är att de 25 akademianslutna eleverna kommer smitta av sig på resten av skolan att röra sig mer.

Eleverna som blir antagna till idrottsakademin kommer inte att utgöra en egen klass, utan spridas ut i de ordinarie klasserna. Fotbollsträningen kommer också till största del att bedrivas utanför ordinarie skoltid, då även Malmö FF:s tränare närvarar. Satsningen ligger inom ramen för skolans egen budget och redovisades för bildningsnämnden 2018-01-31.


Uppdaterad 2018-02-02

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00