Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Madelene, elevresurs på Olympiaskolan

– Som elevresurs står du alltid inför nya utmaningar och lär dig saker hela tiden. Du bygger en speciell relation med både eleven och föräldrarna och blir delaktig i någons liv på ett helt annat sätt.

Madelene har sedan starten på Olympiaskolan varit elevresurs åt en pojke med diabetes. Hon fungerar som ett stöd och hjälper pojken att reglera blodsockret så att han kan vara delaktig så mycket som möjligt under dagen. Yrket innebär dock mycket mer än så.

– Jag fungerar även som en resurs för lärarna och hjälper övriga elever i klassrummet. På rasterna är jag rastvakt och efter att skoldagen är slut hjälper jag till på fritids där vi gör olika aktiviteter med barnen. Som elevresurs måste du vara beredd på att hjälpa till där det behövs!

En av utmaningarna för Madelene är att det går fort med diabetes om något skulle hända och därför kräver elevens tillstånd full uppmärksamhet.

– Mitt mål är att vardagen för min elev ska vara så normal som möjligt, han ska inte behöva sticka ut så mycket för att han har diabetes.

Det roligaste med yrket, enligt Madelene, är att se barnens utveckling och att lära känna dem.

– Den viktigaste egenskapen är att klicka med barnen och skapa ett förtroende. Då får du naturligt det samarbete du vill ha.

Bor: LöddeköpingeFamilj: sambo, son 3 år, och bonusdotter, 8 år.
Smultronställe:
Sandskogen i Löddeköpinge. Barnen älskar
att titta på dovhjortarna där!
På Kävlinge kommun sedan:
augusti 2016


Uppdaterad 2018-01-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00