Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vill du bidra till barn med funktionsnedsättning? Bli stödfamilj!

Kommunen söker efter personer och familjer som vill bidra med tid och engagemang åt barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Att vara stödfamilj eller stödperson är ett givande och utvecklande uppdrag.

Vad innebär det att bli stödfamilj?

Stödfamiljen/-personen tar emot barnet i sitt eget hem. Det viktiga i kontakten är ett ömsesidigt förtroende och att båda parter känner trygghet i kontakten. Stödfamiljen har tystnadsplikt. Innan ett eventuellt uppdrag som stödfamilj eller stödperson görs en stödfamiljsutredning. Detta innebär bland annat att vi tar referenser och gör ett utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister. Vid uppdrag betalas omkostnadsersättning och arvode ut enligt SKLs riktlinjer. Stödfamiljen/-personen får handledning från kommunens personal som stöd i uppdraget.

Just nu finns till exempel följande uppdrag:

Djurintresserad nioårig pojke söker stödfamilj

Jag är en nyfiken och aktiv kille som söker en stödfamilj. Jag har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning vilket bland annat gör att jag behöver och mår bra av förutsägbara rutiner och tydliga vuxna. Jag tycker om att vara fysiskt aktiv och att vara utomhus. Min stödfamilj behöver bestå av en eller två omsorgsfulla och engagerade vuxna som har tid och möjlighet att ägna sig åt mig. Det är bra om ni bor i eller i närheten av Kävlinge. Det kommer att behövas en långsam inskolning som planeras med utgångspunkt från mina behov. På sikt behöver jag ha möjlighet att vara hos min stödfamilj varannan helg.

Låter detta intressant?

Vänligen ta kontakt med LSS-handläggare Sara Torres antingen via e-mail sara.torres@kavlinge.se eller per telefon 046-73 99 33 för att få ytterligare information om vad uppdraget innebär och om hur utredningsprocessen går till.

 


Uppdaterad 2017-05-23

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00