Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tredje året gillt för satsningen en snyggare och tryggare kommun

Det här händer i år.

Uppfräschningar av Barsebäckstrand och Barsebäckshamn

Bryggan renoveras inför badsäsongen. I sommar genomförs tångrensning varje vecka på stranden under perioden juni–augusti. Nytt för i år är att påfyllnad av sand både på badplatsen och i Barsebäckhamn. Under året installeras även nya toaletter på campingen.

Ökad belysning över broar och Kvarngatan

Utökad belysning installeras över en bro på E6:an. Järnvägsbron över Kvarngatan i Kävlinge renoveras och får utökad belysning med ljusspel.

Fler och säkrare cykelställ

De nya cykelställen har möjlighet till ramlåsning och placeras på Dösjebro station och vid Vikhögsvägens hållplats i Löddeköpinge. Fler säkra cykelställ planeras vid busshållplatser i Löddeköpinge och Furulund, där bågar placeras ut för att möjliggöra ramlåsning med vajer eller motsvarande.

Dekorationer vid högtider och utökade blomsterarrangemang

Det blir en fortsättning på tidigare års dekorationer kring påsk, halloween och jul samt utökade blomsterarrangemang under vår, sommar och höst.

”Syns du finns du”-kampanjen fortsätter

Kampanjen ”Syns du finns du” fortsätter och syftar till att öka användandet av reflex i mörkret. Som en del av kampanjen placerades en självlysande cykel och bänk ut i Hög och Furulund tidigare i år.

Tillsammans för en snygg och trygg kommun

För att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen genomförs en satsning på utemiljöerna. Satsningen sker tillsammans med kommuninvånarna under tre år och innehåller en rad olika aktiviteter och åtgärder för att försköna utemiljöerna.

Uppdaterad 2017-07-07