Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Storgatan avstängd 18 april-19 maj

Ombyggnaden av Storgatan i Kävlinge går nu in i ett intensivt skede och gatan stängs därför av för genomfartstrafik mellan Västergatan och Kvarngatan under perioden 18 april-19 maj. Följ istället orange vägvisning och visa god hänsyn.

Så leds persontrafik om

Under tiden gatan är avstängd leds trafik istället via Kvarngatan–Västra Långgatan–Harjagersvägen–Storgatan. Gående och cyklister leds via cirkulationsplatserna. Under perioden råder genomfartsförbud för tunga fordon i Kävlinge centrum.

Så leds kollektivtrafik om

Busslinjerna 119 och 123 har under våren ändrade rutter då busshållsplatsen på Storgatan tillfälligt stängts av, ny busshållplats är Bruksgatan. För mer information, se Skånetrafikens reseplanerarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bakgrund

Under våren 2017 görs en omvandling av Storgatan mellan Kvarngatan och Västergatan i Kävlinge för att skapa en vackrare och mer trafiksäker gata. Förändringar som görs:

  • Gatan smalnas av och gång- och cykelvägar anläggs på ömse sidor.
  • Övergångsställen tillgänglighetsanpassas. Korsningen Storgatan/Floravägen höjs upp och får samma utseende som Kvarngatan.
  • Ny belysning sätts upp utmed gatan.
  • Korsbackarondellen byggs om med ett rutnätmönster i mitten som anspeglar till rondellen i Lödde kors för att binda ihop Kävlinge och Löddeköpinge visuellt. I rondellen kommer ett fackverk placeras som genom belysning skapar en siluett av Kävlinges kommunvapen.
Uppdaterad 2017-04-13

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00