Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Stipendium hjälp på traven när magishow förverkligades

Algot Klang, magiker från Furulund, anordnade i vintras en fullsatt trolleri- och magishow på Kävlinge kulturscen. Till sin hjälp hade han stipendiet Snabb slant.

Berätta om showen!

– Jag har alltid velat göra en stor show och gillar utmaningar. Målet var att göra något större där alla var välkomna, i vanliga fall uppträder jag på kalas och liknande. Jag bestämde mig för att utmana mig själv och dubbla längden på showen till en hel timme och stod hemma i vardagsrummet och tränade igenom showen flera gånger om dagen för att inget skulle gå fel. Till min hjälp hade jag vänner som ordnade med ridån, ljudet och ljuset. I början var jag riktigt nervös men allt gick som det skulle och jag har bara fått positiv respons från alla som var där! Det känns kul när man lägger ner så mycket tid på något.

Var kommer intresset för trolleri från?

– Jag har alltid gillat att stå på scen och började med teaterskola på kulturskolan. Insåg att jag inte ville spela någon annan utan vara mig själv och föll för trolleriet. Det är riktigt kul att se människors reaktioner när man lurar dem, alla reagerar olika och berörs på något sätt. Fast jag övar inte längre på varken familj eller vänner, de har tröttnat på mig!

Var det lätt att söka stipendiet?

– Efter en del velade blev jag övertalad av personalen på fritidsgården som tjatade på mig att söka. Det var enkelt och gick fort, jag skickade in en blankett och fick svar nästan direkt. Stipendiet gav en extra push och möjlighet att utveckla mina tricks.

Har du några råd till andra funderar på att söka stipendiet?

– Det är lika bra att satsa, du kan inte få mer än ett nej. Det gäller att tro på sin idé, strunta i vad alla andra tycker och hoppas på det bästa!

Vad händer framöver?

– Jag är igång och förbereder en helt ny show med nya tricks efter att ha skrotat min gamla show som jag kört i ett år. Planen är en att sätta upp den i december och i år tänkte jag satsa mer på underhållning, förra året var det non stop trolleri. Utan att säga för mycket kan jag berätta att det kommer bli kul för publiken!

Vill du söka Snabb slant?

Är du mellan 13 och 25 år och har en idé till ett projekt eller evenemang som du vill genomföra? Sök Snabb slant! Det är ett stipendium som ger möjlighet att få stöd med att genomföra egna idéer, till exempel en konsert, workshop eller tävling för, av och med ungdomar i Kävlinge kommun.

Läs mer och ansök online

Algot bor I Furulund tillsammans med sin familj. Han börjar nian på Korsbackaskolan till hösten och planen är därefter att läsa handel på gymnasiet och bli säljare.

Uppdaterad 2017-07-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.00
Tisdag 08.00 - 16.00
Onsdag 08.00 - 16.00
Torsdag 08.00 - 16.00
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER