Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Skönadalsskolan och Tolvåkerskolan har skolbibliotek i världsklass 2017

Skönadalsskolan i Hofterup och Tolvåkerskolan i Löddeköpinge har båda skolbibliotek i världsklass. Det anser fackförbundet DIK.

För femte året i rad utser DIK skolbibliotek i världsklass. Nykomlingar på årets lista är Skönadalsskolan medan Tolvåkerskolan nomineras för andra året i rad.

De skolbibliotek som nominerats i år kännetecknas av att de har en mycket tydlig koppling mellan skolbibliotekens läsfrämjande arbete och arbetet med medie- och kommunikationskunnighet.

Bland kriterierna för att vara ett skolbibliotek i världsklass nämns att de är en tydlig del av skolans pedagogiska vision. De samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande samt stärker elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdigheter och förståelse för informationssökningsprocesser och sociala medier.

Vidare har de skolbibliotekarier som är effektiva inspiratörer för att öka läsfärdigheten, ger eleverna verktyg för källkritik, lär eleverna navigera i informationsflödet och hantera sin digitala identitet samt är navet i den digitala kunskapsskolan.

Totalt utsågs 25 skolbibliotek i världsklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-04-12

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00