Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Skånes bästa företagsklimat finns i Kävlinge kommun

Tisdag morgon presenterade Svenskt näringsliv sin rankning av det lokala företagsklimatet. Kävlinge kommun placerar sig på plats 6 av Sveriges 290 kommuner och har därmed bäst resultat av Skånes kommuner.

- Ett gott företagsklimat betyder oerhört mycket. Ska vi nå kommunens vision att bli Skånes bästa boendekommun behöver vi ha ett gott samarbete med våra företagare. Det är vi tillsammans som skapar bra förutsättningar för att utveckla samhället och platsen Kävlinge kommun, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i en kommentar till resultatet.

- Vi jobbar på i det lilla formatet och försöker möta företagen, lyssna och föra en dialog. Företagarnas betyg är ett viktigt kvitto på att våra utvecklingsinsatser fungerar.

- Att Kävlinge i år är bästa kommun i Skåne gällande företagsklimat känns naturligtvis fantastiskt roligt. Vi har under flera år arbetet med att utveckla kommunens service , vårt bemötande och tillgängligheten - inte minst inom kommunens myndighetsroll. Vårt mål är att ge våra företagare en bra service och god information. Det handlar om att göra rätt från början så att vi får in bra underlag som möjliggör en snabb och rättssäker handläggning, säger Mikael Persson, kommundirektör.

Svenskt Näringsliv gör varje år en kommunrankning av företagsklimatet. En del i rankningen baseras på resultatet av en årlig enkätundersökning av företagsklimatet som besvaras av drygt 30 000 företagare runt om i Sverige. I undersökningen betygsätter företagen sina hemkommuner gällande servicen till företag, kommunikationer samt kommunpolitikers och skolans attityder till företagande.

Ledarskifte i Skåne – Kävlinge tar överlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-09-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER