Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sandåterföring och byggande av erosionsskydd i Barsebäck

Arbetet med att bygga erosionsskydd i Barsebäckshamn är igång. Parallellt kommer stränderna i hamnen och i Barsebäcksstrand få ny fin sand. Arbetet väntas vara klart inför badsäsongen.

De större stormar som dragit in de senaste åren har orsakat skador på Koggavägen. Därför anläggs nu erosionsskydd bestående av stenar som läggs ut längs avägen.

I både Barsebäckshamn och Barsebäcksstrand ska det även göras sandåterföring. Då kläs den grövre sanden som finns på stränderna med finare sand från havet. Anledningen till att det görs är att kvalitén på sanden försämrats sedan stormarna dragit med sig den fina sanden ut i havet.

– Förhoppningen är att ha det klart före badsäsongen. Tyvärr har vi hittills haft problem att hitta sand av tillräckligt fin kvalité där vi har tillstånd att ta upp den, säger Mikael Anderson, gatuchef.

Inför badsäsongen renoveras även bryggan i Barsebäckshamn. Under perioden juni-augusti kommer tångrensning göras varje vecka på stranden. Under året installeras också nya toaletter på campingen.

Medborgardialog om kusten i juni

Ett beslut har tagits om att utreda hur attraktiviteten vid kusten kan öka. Många som bor och verkar i kommunen har idéer om hur kustområdet kan utvecklas och den 8 juni bjuds det därför in till en medborgardialog. Alla som vill kommer ges möjlighet till att tycka till om hur kusten kan göras mer attraktiv. Inbjudan kommer inom kort.

En del av satsningen på en snyggare och tryggare kommun

Sandåterföringen är en del av satsningen på kommunens utemiljöer genom projektet Tillsammans för en snygg och trygg kommun!. Syftet är att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen. Satsningen sker tillsammans med kommuninvånarna under tre år och innehåller en rad olika aktiviteter och åtgärder för att försköna utemiljöerna.

Uppdaterad 2017-05-12

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00