Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Säg hej till den mobila fritidsgården!

Under vecka 25-27 kör fritidsledarna Tony Kvant och Robin Radic runt i en hyrd husbil för att hitta på olika aktiviteter med kommunens ungdomar. Vi passade på att säga hej när de befann sig på torget i Kävlinge.

Tony Kvant och Robin Radic

Hur ser en typisk dag ut?

Det varierar från dag till dag. Ofta börjar den med att vi åker ner till Annelunds fritidsgård och säger hej till de kollegor och ungdomar som är på plats. Därefter styrs aktiviteterna efter vad ungdomarna vill hitta på. Vi har till exempel varit vid Saxtorpssjöarna, stranden, haft skumparty, spelat bubblefotboll och grillat. Eftersom vi inte är platsberoende kan vi köra dit ungdomarna är och anpassa oss efter dem. Det är väldigt flexibelt. På så sätt når vi också alla orter i kommunen, inte bara tätorten Kävlinge.

Vad har ni fått för reaktioner från ungdomar och föräldrar?

Nästan bara positiva! Många säger att det är roligt, annorlunda och väldigt nytänkande. Det här är första året vi gör denna satsning, men vi hoppas såklart på en fortsättning även kommande somrar. Kanske till och med en mobil fritidsgård året runt?

Hur kommer man i kontakt med er?

Vi är framförallt aktiva på sociala medier och uppdaterar kontinuerligt på Facebook, Instagram och Snapchat var vi befinner oss. Vi finns också tillgängliga per telefon.

 

För att veta var den mobila fritidsgården kommer att befinna sig, kontakta Tony eller Robin via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på telefon 0709-73 94 69.

Uppdaterad 2017-07-06

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00