Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Prispengar till kommunens verksamheter

Kävlinge är för närvarande Sveriges kvalitetskommun, en vandringstitel som delas ut av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) vartannat år. Utöver äran och en statyett bestod vinsten av 50 000 kronor i prispengar som nu fördelas till kommunens verksamheter.

– Att vi vann utmärkelsen är ingen slump, det är för att våra verksamheter levererar en god service till våra kommuninvånare i vardagen, säger Mikael Persson, kommundirektör.

I dagarna har fem verksamheter inom kommunen tilldelats 10 000 kronor vardera för att ha utmärkt sig vad gäller exempelvis brukarfokus, förmåga att skapa delaktighet och uppnått resultat. De som fått ta emot pris är följande:

Bibliotekscaféet med daglig verksamhet

Motivering: Personalen på Bibliotekscafét utför sina arbetsuppgifter med stort engagemang, ger god service åt besökare och har ett trevligt bemötande. Allt detta sammantaget stärker dem i deras roller och är till glädje för bibliotekets besökare.

Skönadalsskolan med skolrestaurang

Motivering: Med goda relationer och teamskapande har skolrestaurangen på Skönadalsskolan vidgat måltidsbegreppet till att omfatta hälsa i vid bemärkelse. Genom samarbetet har ömsesidig delaktighet blivit en självklarhet i skolrestaurangen.

Miljö och teknik och "Stolta som 17"

Motivering: Grunden för Miljö och tekniks arbete för god måluppfyllelse är den breda insikten om att stolta medarbetare gör ett gott arbete. Med denna utgångspunkt har Miljö och teknik genomfört ett värdegrundsarbete på ett framgångsrikt sätt som med delaktighet och inflytande bland medarbetarna lett fram till konkreta handlingsplaner.

Nya Dala förskola

Motivering: Med ett genomtänkt värdegrundsarbete som bas och en tydlig profil med Naturvetenskap och Teknik har Nya Dala förskola nått mycket goda resultat och omdömen hos barn och föräldrar. Där utöver delar de med sig, som goda ambassadörer för en välfungerande förskola av färdigheter och erfarenheter av ett profilerat arbetssätt.

Kontakt Kävlinge

Motivering: Med ett starkt fokus på medborgarnas intressen och behov arbetar kundtjänst både proaktivt och med en helhetssyn på verksamheten. Kundtjänsts förmåga att arbeta över förvaltningsgränserna bidrar till snabb och korrekt information. Genom kundtjänst har tillgängligheten till kommunal service ökat.

Uppdaterad 2017-02-14

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00