Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nordea Masters bygger bilden av Kävlinge

Den 1-4 juni väntas runt 90 000 besökare till Barsebäcks golfklubb under Nordea Masters 2017. 2009 spelades tävlingen, som tillhör European tour, i Barsebäck. Att få tillbaka Masters till kommunen har varit en gemensam satsning för golfklubben och kommunen.

Besökare väntas från Skåne, Danmark, Tyskland och hela södra Sverige för att se de runt 150 spelarna kvala in och sedan göra upp om vinsten. Publikdragaren framför alla är så klart Henrik Stenson som återvänder till den bana där han tränat hela sin juniortid. Kävlinge kommun kommer i sin roll som värdkommun att ha ett tält på plats och arrangera ett par seminarier för möten och nätverkande.

Att vara värdkommun för Nordea Masters är ett sätt att sätta Kävlinge kommun på kartan. I vårt tält på plats samarbetar vi med Mjöbäcksvillan, ÖMAB och KKB för att visa upp kommunen som en attraktiv boende- och företagskommun. Det byggs på många platser i kommunen och vi vill tillsammans lyfta Kävlinge kommun som är en plats där du kan kombinera närheten till storstaden med att ha naturen, havet och småstadslivet runt knuten, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Främjar hela kommunen

Det händer mycket i anslutning till evenemanget. Bland annat kommer Kävlinge golfklubb arrangera en kvaltävling för juniorer den 27 maj där vinnaren kommer få tävla tillsammans med golfproffsen på den prestigefyllda ProAm-tävlingen. Även platser till två andra golftävlingar kommer att delas ut till juniorer. Under hela maj månad kommer det finnas möjlighet för kommuninvånarna att vinna entrébiljetter till evenemanget med start på vårmarknaden i Kävlingelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kävlinge kommun har investerat 1,5 miljoner kronor för att få arrangemanget till Barsebäck. Den insatsen förväntar vi oss ska mångdubbleras i form av hotellövernattningar, shopping, restaurangbesök och annan konsumtion. Intäkter till företagen som också blir skatteintäkter, säger Pia Almström och fortsätter:

Nu håller vi tummarna för sommarväder och en fantastisk golfupplevelse för alla besökare!

Läs mer på nordeamasters.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och kavlinge.se/nordeamasterslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-05-10