Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Möt årets sommarlovsentreprenörer

Årets sommarlovsentreprenörer är i full gång med att förverkliga sina affärsidéer. Under minst tre veckor i sommar ska de bedriva sin verksamhet. Vi passade på att träffa dem för att se vad de själva tycker om att vara entreprenörer.  

Vilken är den största utmaningen med att vara entreprenör?
− Att hitta kunder! Det går långsammare än man tror, berättar Noa Lindvall som bedriver verksamhet inom grafisk design.

Några av årets entreprenörer har också varit med tidigare år, bland dem är Tobias Ranevi och Pontus Salenbo.
− Utgångspunkten är bättre nu och det finns möjlighet till att finslipa samma idé, berättar Pontus som bedriver verksamhet inom teknisk support.
− Jag är mer bekväm nu än vad jag var förra året eftersom jag har sett hur företagsklimatet ser ut. Nu väntar jag inte på att kunderna ska komma till mig utan kontaktar dem direkt istället, säger Tobias som producerar filmer och rörligt mediematerial.  

För många är passionen den drivande faktorn vid valet av att bli entreprenör, möjligheten att göra en hobby till ett jobb. Andra faktorer som nämns är egenansvar, möjlighet till utveckling och lärande, att sättas på prov och helt enkelt få testa på själv.
− Det är ju en dröm att få vara sin egen chef, berättar Louise Ranevi som framförallt fokuserar på simundervisning.

Under hela perioden har entreprenörerna tillgång till handledning och stöd av nämndsekreterare Charlotte Malmborg och konsulten Claes Nilsson.    
− Att göra något sådant här visar verkligen på framåtanda! Varje år slås vi av vilka talanger det finns i kommunen och hur vassa de är på sina respektive områden, säger Claes.

Kommunen erbjuder varje år ungdomar mellan 16 och 20 år möjligheten att ansöka till att få driva sin egen företagsidé. Läs här för mer informationöppnas i nytt fönster.   

Uppdaterad 2017-07-20

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00