Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinges företagsklimat i topp i Skåne

Kommunen företagare ger företagsklimatet tummen upp. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning av hur svenska företagare upplever företagsklimatet i sin hemkommun.

– Det är glädjande att företagarna upplever att kommunen levererar med god kvalitet. Vi arbetar hårt för att sätta Kävlinge på kartan som en attraktiv boende- och företagarkommun, företagarnas betyg är ett kvitto på att våra utvecklingsinsatser fungerar, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

I undersökningen har lokala företagare fått sätta betyg på sina hemkommuner utifrån hur bra de upplever att företagsklimatet är. Betygen sätts utifrån en sexgradig skala. Bäst betyg i Skåne får Höganäs (4,28) följt av Staffanstorp (4,10) och Kävlinge (4,03). Skåne får totalbetyget 2,8.

Om undersökningen

Svenskt Näringsliv genomför varje år en enkätundersökning av företagsklimatet i Sverige. Frågorna rör bland annat servicen till företag, kommunikationer samt kommunpolitikers och skolans attityder till företagande. Betyget är en del av organisationens årliga kommunrankning och den slutliga rankingen presenteras i slutet av september.

Mer om undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-07-05

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00