Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge kommuns bibliotek beviljas 250 000 kr i utvecklingsbidrag

Biblioteken i Kävlinge kommun har beviljats 250 000 kr av Region Skånes kulturnämnd. Pengarna ska användas till att öka medborgarinvolveringen samt att utveckla mervärdet för användarna under bemannad tid.   

Lån av bok

Biblioteken i kommunen införde meröppet hösten 2012 med intentionen att ge bättre service och öka tillgängligheten till sina användare. Ambitionen var också att skapa mervärde för dem som valde att besöka biblioteket under den bemannade tiden. Syftet med projektet är därför att undersöka, lära mer om och utveckla bibliotekets arbetssätt under den bemannade tiden.

− Idag kan besökaren välja besökstid och därmed bemanningstillgång. Vi kan kanske därför förutsätta att de som väljer att besöka oss under bemannad tid gör det på grund av behovet av vår kompetens och vår närvaro i rummet, säger Sanna Fries, bibliotekschef.

Ett av målen med projektet är att öka personalgruppens förståelse för förändringarna biblioteken står inför samt att få nya perspektiv och inspiration som leder till utveckling. 

− När vi är bemannade ska biblioteket vara en scen där många aktiviteter kan äga rum, vi ska även arbeta för att dessa aktiviteter utgår från lokalsamhället och de som bor där, deras intressen och behov. Vi måste bjuda in, fråga och underlätta, säger Sanna.

Region Skånes kulturnämnd har i år avsatt 1,5 miljoner kronor för att främja den regionala biblioteksverksamheten. Projektet påbörjas hösten 2017 och avslutas 2018.

Läs mer om bidraget härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2017-06-28