Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Inkubatorn EC Kävlinge nu öppen

Idag invigdes EC Kävlinge, vilket är Kävlinges nya mötesplats och inkubator för entreprenörer.
– Det är viktigt för små orter att ta tillvara på småföretagarna. Det är här tillväxten finns, menar Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun, som var med och klippte bandet.

Inkubatorn är öppen både för nya och existerande företagare. Tanken är att entreprenörskapet stimuleras genom att företagarna ingår i ett sammanhang. Sammanhanget baseras på Kävlinge Furulund Samverkans medlemmar och den kompetens som finns i detta nätverk.
– Det är bra att komma ifrån hemmet som företagare, att nätverka och få kollegor att luncha med. Sen är det ju skönt att slippa ta hem kunderna till köksbordet, säger Hans Algback från Kävlinge Furulund samverkan som är centrumassistent för EC Kävlinge.

Målet med EC är att stötta småföretagare så att entreprenörskapet inom kommunen ska växa.
– Vi vill stötta företagarna då att de ska få snurr på verksamheten och kan börja anställa. På så sätt det på sikt skapas fler jobbtillfällen, menar Hans. Han för redan en dialog med ett antal företagare som är intresserade av att skriva kontrakt, men det finns plats för fler.

Aktivitetsbaserad kontorsmiljö

EC Kävlinge erbjuder en aktivitetsbaserad kontorsmiljö. Detta innebär att det inte finns några fasta arbetsplatser, utan man väljer den plats som passar bäst beroende på arbetsuppgifter.
– På plats finns förstås trådlöst internet, tillgång till kopiator och skrivare, gemensamt fikarum och mötesrum att låna. Det finns också en bemannad reception som kan hjälpa till, berättar Hans.
För den företagare som är nyfiken men något osäker på om konceptet passar den egna verksamheten, så finns det möjlighet att prova på.
– Det finns klippkort, vilket gör att man kan komma på drop-in för att få en känsla, säger Hans.

Kontakt

Hans Algback
Tel: 0709-73 95 47
E-post: hans.algback@kavlingefurulund.se

Uppdaterad 2017-02-07