Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hjälp oss göra Kävlinge kommun snyggare

Kävlinge bjuder in till Skräpplockarveckan vecka 17. Samla ihop föreningen, grannarna eller vännerna, vi står för säckar och hämtar det insamlade skräpet.

Kävlinge arrangerar sedan flera år Skräpplockarveckan. Då hjälps våra kommunala verksamheter och friskolor åt med att plocka skräp runtom i kommunen. Vi välkomnar även föreningar och privatpersoner att delta. Tillsammans hjälps vi åt att få en snyggare kommun!

Du anmäler dig/er och hämtar säckar och handskar hos kundtjänsten Kontakt Kävlinge på Kullagatan 2 i Kävlinge, eller på turistbyrån på Marknadsvägen 1 i Löddeköpinge (Center Syd-området), mellan den 18-21 april.

Vem kan delta?

Samtliga föreningar och privatpersoner som vill bidra, till exempel sport-, kultur- och bostadsrättsföreningar, men även företag och granngrupper som gemensamt vill plocka skräp i närområdet. Deltagare väljer själva när och var de vill plocka skräp under veckan. Tänk på att vara försiktiga så att ni inte stör djurlivet när ni plockar skräp i skog och mark. Det är inte tillåtet att plocka skräp på strandängarna efter vecka 14.

Varför ska jag delta?

Ju fler vi är som hjälps åt att plocka skräp, desto renare får vi det i vår kommun. Kombinera nytta med nöje och umgås under tiden ni plockar skräp. Kanske är det också så att den som plockat skräp undviker att skräpa ned i fortsättningen?

Vad är Skräpplockarveckan?

Skräpplockarveckan arrangeras i samarbete med stiftelsen Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar.

En del av satsningen på en snyggare och tryggare kommun

Skräpplockarveckan är en del av satsningen på kommunens utemiljöer genom projektet Tillsammans för en snygg och trygg kommun!. Syftet är att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen. Satsningen sker tillsammans med kommuninvånarna under tre år och innehåller en rad olika aktiviteter och åtgärder för att försköna utemiljöerna.

Vid frågor och funderingar, kontakta:

Mikael Johansson, renhållningsansvarig i kommunen, via telefon 0709-73 92 66 eller e-post mikael.johansson@kavlinge.se

Uppdaterad 2017-04-05

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00