Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Efter medborgarförslag - näridrottsplats byggs i Hofterup

Kommunstyrelsen i Kävlinge kommun har fattat beslut om att en spontanidrottsplats med utegym ska byggas i anslutning till Skönadalsskolan. Idén till förslaget kommer från en kommuninvånare.

– Frågan om en idrottsplats i Hofterup har engagerat många och det är glädjande att vi har ett beslut om att bygga. Våra invånare ska känna att de har inflytande i utvecklandet av kommunens service och tjänster, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget om att bygga en näridrottsplats publicerades ursprungligen som ett e-förslag på kommunens webbplats. Där fick det totalt 397 röster och togs därför upp i först bildningsnämnden och därefter kommunstyrelsen. Byggnationen är planerad att ske 2019 med möjlighet till tidigareläggning om de ekonomiska förutsättningarna tillåter det.

Näridrottsplatsen är ett av flera e-förslaget som gått vidare till beslut sedan möjligheten att lämna e-förslag infördes 2015. Bland e-förslagen som gått vidare till beslut finns bland andra ett om kemikaliesmarta förskolor samt säkrare skolvägar i Furulund.

Beslut om att bygga en näridrottsplatsPDF

Ökat medborgarinflytande med Åsikt Kävlinge

E-förslag är en del av Åsikt Kävlinge och ett sätt för invånare och besökare att tycka till om kommunen. Till Åsikt Kävlinge hör även felanmälningar, synpunkter och medborgardialoger. Vem som helst kan lämna ett e-förslag via webbplatsen och vem som helst kan stödja det genom att rösta. E-förslag med mer än 100 röster behandlas av den nämnd som frågan berör.

Mer om e-förslag

Uppdaterad 2017-09-18

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00