Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Efterlyses - vi söker fler måltidsvänner!

Vill du ge lite tid, omtanke, glädje och vardagstrivsel till någon annan? Vi söker fler måltidsvänner till våra seniorer. Ta chansen att lära känna någon för gemensamma måltider, mat smakar ju oftast bättre i sällskap.

Att äta i sällskap och gemenskap är något vi människor oftast uppskattar. Det är en central del i våra liv och ska få vara så även högre upp i åldrarna, något som dessutom har visats sig ha många positiva effekter. Som måltidsvän träffar du en senior en gång i veckan för en gemensam måltid. Tillsammans äter ni antingen på någon av de kommunala seniorrestaurangerna eller hemma hos senioren. Att få en måltidsvän innebär ingen extra kostnad, din portion betalas av kommunen.

Kommunen efterlyste i höstas seniorer till det nystartade projektet Måltidsvän. Engagemanget var stort och därför söks nu fler frivilliga som vill vara måltidsvänner. Två som sedan i höstas är måltidsvänner är senioren Claes Westerlund och Göran Håkansson, aktiv inom frivilligverksamheten.

Är du intresserad av att bli eller få en måltidsvän?

Kontakta kommunens frivilligsamordnare via telefon, 046-73 96 94 eller e-post, frivilligverksamhet@kavlinge.se. Då får du bland annat reda på hur kontakten och träffarna går till.

Bättre livskvalitet genom sällskap vid maten

Måltidsvän är en ettårig satsning med inspiration från Danmark där många kommuner erbjuder så kallad Spiseven. Där har man sett flera positiva effekter och förhoppningen är att projektet ska slå väl ut även i Kävlinge.

– Vi hoppas att detta projekt ska ge både måltidsvänner och seniorer nya goda bekantskaper samt många trevliga stunder, säger Ann-Louise Christensen, hemvårdschef.

Mer om att projektet Måltidsvän

Uppdaterad 2017-02-02

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00