Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Bryggor och trappor rustas upp vid Kävlingeån

Gallring och röjning har skett av buskage och träd vid åpromenaden – nu planeras det att påbörja byggnationer för två bryggor och en betongtrappa vid Kävlingeån. 

Kävlingeån.

Det finns ett beslut att Kävlingeån ska tillgängliggöras. Planer finns på att bygga en fiskebrygga från befintlig spång vid 108:an. Även utkiksplatsen vid Glacéfabriken ska renoveras och de trasiga bryggorna nedanför ska göras om till en stor brygga.

Stentrapporna i området ska också renoveras. Planer finns på att ta bort den ena trappan och istället sätta dit en betongtrappa med inbyggt räcke som går ner till den nya bryggan.

- Vi väntar nu på beslut från Länsstyrelsen där vi har sökt strandskyddsdispens innan vi kan påbörja byggnationerna, säger Camilla Persson, landskapsingenjör.    

Förutom gallringen har även nedfallna träd tagits bort och invasiva arter såsom rosendunört, snöbär, nässlor och jättebalsamin har bekämpats.

En del av Tillsammans för en snygg och trygg kommun

Tillgängliggörandet är en del av satsningen ”Tillsammans för en snygg och trygg kommun”öppnas i nytt fönster som syftar till att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen.

Uppdaterad 2017-05-16