Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Välkommen på informationsträff om märkDNA

Färre antal bostadsinbrott och större möjligheter att få tillbaka värdesaker om det ändå händer, det är några av fördelarna med märkDNA. Polisen och Kävlinge kommun satsar gemensamt på ett stöldskyddsprojekt och bjuder därför in till informationsträffar om hur märkDNA fungerar. På plats finns även representanter från försäkringsbolag och leverantörer. Välkommen!

Tid och plats:
7 november klockan 18.30–20.30 Nyvångsskolan, Löddeköpinge
15 november klockan 18.30–20.30 Harriesalen, kommunhuset, Kävlinge
22 november klockan 18.30–20.30 Nyvångsskolan, Löddeköpinge
24 november klockan 18.30–20.30 Harriesalen, kommunhuset, Kävlinge

Ingen föranmälan krävs.

Hur fungerar märkDNA? Varför införs det i Kävlinge kommun? Vad kostar det? Det och många andra frågor får du svar på under träffarna. Länsförsäkringar Skåne berättar om nyttan med grannsamverkan, hur tjuven arbetar samt hur du kan skydda dig mot inbrott.

– Ju fler hushåll i kommunen som beställer märkDNA, desto besvärligare blir det för tjuvarna. Vår förhoppning är att antalet bostadsinbrott minskar, att fler brott klaras upp samt att den upplevda tryggheten bland våra kommuninvånare ökar, säger Per Nordén, säkerhetschef i Kävlinge kommun.

Lomma och Staffanstorp var först ut bland de skånska kommunerna att införa märkDNA. Där har antalet inbrott sjunkit och märkDNA kan vara en av anledningarna. Det används sedan många år också i England och USA med lyckat resultat. Utöver att bostadsinbrotten har reducerats avsevärt i områden med DNA-märkning har även våldsbrottslighet och annan brottslighet minskat, utan att någon förskjutning av brottsligheten till närliggande områden setts.

Jag vill beställa märkDNA, hur gör jag?

Kontakta först ditt försäkringsbolag för eventuella avtal med leverantörer av märkDNA. Du kan också själv beställa ett kit. De tre största svenska leverantörerna av märkDNA finns på plats under informationsträffarna med uppstartserbjudanden. Det går också bra att beställa vid andra tillfällen via leverantörernas webbshoppar.

Om projektet märkDNA

Projektet märkDNA är ett samarbete mellan Polisen och Kävlinge kommun tillsammans med försäkringsbolag och leverantörer av märkDNA. Genom satsningen Tillsammans för en snygg och trygg kommun! och Rådet för trygghet och hälsa (RTH) arbetar Kävlinge för att göra kommunen till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen. RTH arbetar enligt visionen att alla som bor och vistas i kommunen ska uppleva en trygg, säker och hälsofrämjande miljö.


Uppdaterad 2016-11-18

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00