Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Utmaningar får kreativiteten att sprudla

Måltidsservice, som lagar maten till hemvårdens särskilda boenden, grundskolor och förskolor samt fyra kommunala seniorrestauranger, arbetar regelbundet med olika typer av kreativitetsutmaningar. Medarbetarna Roland Hansson och Tina Fors berättar mer.

”Salladsutmaningen kom till av en ren slump. Ska vi inte lägga upp bilder på våra salladsbufféer
på intranätet och dela med oss av våra kunskaper och inspirera varandra, tänkte jag. Jo – så blev det! Intresset fullkomligt exploderade och i höst har jag fortsatt med en ny  kreativitetsövning, att skapa något fint av valfri frukt eller grönsak. Tävlingen blev lika populär som den förra och tills nästa år har jag idéer om en historisk utmaning.”
Roland Hansson, kock på Ligusterns dagcentral och skapare av Salladsutmaningen

”Det roligaste med mitt jobb är helt klart att kunna vara kreativ. Stödet från vår chef och pedagogerna på förskolan är stort – de gillar vad vi gör. Grönsakstågen gjorde jag för att få barnen att se på grönsaker med andra ögon – istället för att äta grönsaker den dagen åt de ett hjul eller ett lok. Inte en grönsakssmula blev över! På intranätet når vi snabbt och lätt varandra med inspiration i vårt dagliga arbete. Det är ett perfekt ställe för att hämta nya tips och idéer
och hjälper mig att inte stå still i mitt arbete utan att sträva framåt.”
Tina Fors, kock på Kompassens förskola

 

Uppdaterad 2017-01-03