Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Storgatan görs om - binder ihop orter och centrumkärnan

Under 2017 görs en omvandling av Storgatan mellan Kvarngatan och Västergatan i Kävlinge. Syftet är att skapa en vackrare och mer trafiksäker gata.

- Storgatan är idag bred och uppmanar till höga farter. Genom ombyggnationen bygger vi ihop tre viktiga gator som omringar Kävlinge centrum. Det ger både ett trevligt intryck och en förhöjd trafiksäkerhet, säger Mikael Anderson, gatuchef.

Förändringar som görs

  • Gatan smalnas av så att en separerad gång- och cykelväg kan byggas på bägge sidor om gatan.
  • Övergångställen tillgänglighetsanpassas. Korsningen Storgatan/Floravägen höjs upp och får samma utseende som Kvarngatan.
  • Ny belysning sätts upp utmed gatan.
  • Korsbackarondellen byggs om med ett rutnätmönster i mitten som anspeglar till rondellen i Lödde kors för att binda ihop Kävlinge och Löddeköpinge visuellt . I rondellen kommer ett fackverk placeras som genom belysning skapar en siluett av Kävlinges kommunvapen.

Ombyggnationen startar efter nyår och beräknas vara färdig i juni 2017.

Trafiken leds om under perioder

Trafiken på gatan kommer periodvis att ledas om. Busslinjerna 119 och 123 får ändrade rutter då busshållsplatsen på Storgatan tillfälligt stängs, ny busshållplats blir Bruksgatan. För mer information, se Skånestrafikens reseplanerarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad 2017-01-30