Tyck till om Kävlinge kommun

Plats för nyföretagare på EC Kävlinge

I januari kickar EC Kävlinge igång, vilket är Kävlinges nya mötesplats och inkubator för entreprenörer.
– Vi vänder oss till de småföretagare som idag sitter och jobbar hemma vid köksbordet, säger Hans Algback från Kävlinge Furulund samverkan som är centrumassistent för EC Kävlinge.

Inkubatorn är öppen både för nya och existerande företagare. Tanken är att entreprenörskapet stimuleras genom att företagarna ingår i ett sammanhang. Sammanhanget baseras på Kävlinge Furulund Samverkans medlemmar och den kompetens som finns i detta nätverk.
– Vi planerar också att ha nätverksträffar, exempelvis kommer Nyföretagarcenter Syd att ge rådgivning. Även Almi Skåne och andra entreprenörsstödjande aktörer kommer använda EC Kävlinge som mötesplats, säger Hans.

Aktivitetsbaserad kontorsmiljö

EC Kävlinge erbjuder en aktivitetsbaserad kontorsmiljö. Detta innebär att det inte finns några fasta arbetsplatser, utan man väljer den plats som passar bäst beroende på arbetsuppgifter.
– På plats finns förstås trådlöst internet, tillgång till kopiator och skrivare, gemensamt fikarum och mötesrum att låna. Det finns också en bemannad reception som kan hjälpa till, berättar Hans.

"Prova på" och julmingel

För den företagare som är nyfiken men något osäker på om konceptet passar den egna verksamheten, så finns det möjlighet att prova på.
– Det finns klippkort, vilket gör att man kan komma på drop-in för att få en känsla. Och vill man veta mer, så går det bra att kontakta mig eller komma på julmingel nu i helgen, avslutar Hans.

Kontakt

Hans Algback
Tel: 0709-73 95 47
E-post: hans.algback@kavlingefurulund.se

Julmingel

Lördagen den 3 december kl 13-15.30
EC Kävlinge, Nygatan 8

Uppdaterad 2016-12-02

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00