Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge kommuns snyggast julpyntade trädgård finns i Hög

För andra året i rad har kommunens snyggast julpyntade trädgård utsetts. Vinnaren finns på Högs byaväg där familjen Larsson bor.

Mikael, Paola, Markus och Mattias Larsson utanför kommunens snyggast julpyntade trädgård i Hög.

Mikael, Paola, Markus och Mattias Larsson utanför kommunens snyggast julpyntade trädgård i Hög.

Paola och Mikael Larsson har bott i huset sedan 2003. De började julpynta trädgården något år senare och har utökat antalet lampor efterhand.

– Jag kommer ursprungligen från Colombia och inspirationen kommer därifrån, där julpyntar alla som vi gör. Vi har fått många positiva kommentarer, en dag låg det till och med ett handskrivet brev i brevlådan med ett tack för att vi skapar julstämning, berättar Paola Larsson.

– En snyggare och tryggare kommun skapar vi tillsammans. Det stora engagemanget från våra invånare som julpyntar, nominerar och hjälper till att rösta fram en vinnare är därför extra kul, säger Johan Ericsson, ordförande i tekniska nämnden.

Kävlinge kommun efterlyste tidigare i år den snyggast julpyntade trädgården eller balkongen. Invånare har fått nominera sig själva eller någon annan och av de inkomna bidragen valdes fem stycken ut som fick tävla om flest röster på kommunens Facebooksida. Det vinnande bidraget fick totalt 260 röster. De tre bidrag som fått flest gilla-markeringar belönas med presentkort, 3000 kronor till vinnaren och 2000 kronor respektive 1000 kronor till andra- och tredjepristagarna.

Du hittar alla tävlingsbidragen på vår Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En del av satsningen på en snyggare och tryggare kommun

Tävlingen är en del av satsningen på kommunens utemiljöer genom projektet ”Tillsammans för en snygg och trygg kommun!”. Syftet är att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar i eller besöker kommunen. Satsningen sker tillsammans med kommuninvånarna under tre år och innehåller en rad olika aktiviteter och åtgärder för att försköna utemiljöerna.


Uppdaterad 2016-12-20

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00