Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge fortsatt i topp för företagande

Kävlinge kommun avancerar en placering i Svenskt Näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet. I år hamnar Kävlinge på plats 7 i Sverige och plats 3 i Skåne över de kommuner där det är bäst att starta och driva företag.

– Som Sveriges kvalitetskommun sätter vi höga interna mål och det är fantastiskt kul att våra företagare upplever att kommunen fortsätter att leverera och med kvalitet. Samtidigt fortsätter vi vårt interna utvecklingsarbete för att leverera ännu bättre service och kvalitet också i vår myndighetsutövning, säger Mats Rosén, näringslivs- och turistchef.

– Vi är glada och stolta över att samarbetet mellan företag och kommun fortsätter utvecklas positivt. Vi är övertygade om att det är en viktig anledning till vårt goda näringslivsklimat, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Om rankningen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2016 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2016 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Mer om årets rankinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Uppdaterad 2016-09-20

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00