Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Godkänt tillstånd för kameraövervakning av Dösjebro station

Länsstyrelsen har gett klartecken till kameraövervakning i Dösjebro. Förhoppningen är att kamerorna, som väntas vara på plats i början av 2017, ska leda till minskad brottslighet på platsen.

– Det är viktigt för oss att våra invånare känner sig trygga. Med hjälp av kamerorna hoppas vi kunna minska mängden bilinbrott, skadegörelse och cykelstölder, säger Johan Ericsson, ordförande i tekniska nämnden.

Tillståndet gäller tio kameror som främst kommer att övervaka cykel- och bilparkeringarna. De får användas till bildinspelning men däremot inte för inspelning av ljud.

Under året har även nya säkrare cykelställ köpts in till stationerna i Kävlinge och Dösjebro för att minska antalet cykelstölder.

En del av satsningen på en snyggare och tryggare kommun

Kameraövervakningen är en del av satsningen på kommunens utemiljöer genom projektet ”Tillsammans för en snygg och trygg kommun!”. Syftet är att göra Kävlinge kommun till en snyggare och tryggare plats för människor som bor, arbetar eller besöker kommunen. Satsningen sker tillsammans med kommuninvånarna under tre år och innehåller en rad olika aktiviteter och åtgärder för att försköna utemiljöerna.


Uppdaterad 2016-12-12

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00